niedziela, 8 czerwca 2014
Kurczak w ketchupie i mleku
Dzisiaj przedstawiam wam przepis na moje ulubione mięso, czyli kurczaka, w wersji "moje wspomnienia z dzieciństwa". Ten sposób na kurczaka jest w naszym domu od lat. Połączenie mogłoby się wydawać dla niektórych dziwne ale najpierw spróbójcie, nie pożałujecie :)
Potrzebujemy :
- piersi z kurczaka
- mleko
- ketchup
- 2 ząbki czosnku
- olej kokosowy (lub zwykły olej czy też oliwę)
Piersi z kurczaka kroimy na cienkie filety. Do miski wlewamy około 1 szkl mleka (to wszystko zależy od ilości mięsa) i dodajemy około 4-5 łyżek ketchupu najlepiej pikantnego. Mieszamy. Dodajemy przeciśnięty czosnek. Wkładamy mięso do naszej marynaty i umieszczamy w lodówce na około 1 godzinę. Im dłużej tym lepiej. Po tym czasie rozgrzewamy patelnie i rozpuszczam w moim przypadku olej kokosowy. Piersi z kurczaka smażymy ok 5 min z każdej strony.
Podajemy z ryżem, ziemniakami.. co kto lubi:)
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz